Vizita doamnei ambasador E.S. Marija Kapitanović

Am fost vizitați de E.S. Marija Kapitanović, ambasadorul Croatiei la București

Liceul Teologic Romano-Catolic “Gerhardinum” și-a deschis porțile si de data aceasta vizitei unui înalt oficial străin. Am fost vizitați astăzi de E.S. Marija Kapitanović, ambasadorul Croatiei la București.

La intrevederea directorului nostru, Părintele Profesor Kocsik Zoltan, gazda intevederii cu doamna Ambasador si cu dl deputat al minorității croate, Ghera Slobodan, au mai participat doamna profesor Darinka Slovensky, elevii Liceului, cei care urmează cursul facultativ de limbă croată și dl prof. de limbă croată Hațegan Petru.

Am subliniat deschiderea noastră spre toate minoritățile, spre tradițiîle si culturile acestora, și înspre cultura, limba și tradițiile minorității croate din România. Școala noastră invită si susține păstrarea prin educație a reprezentativității tuturor graiurilor, limbilor, valorilor, confesiunilor, cu precădere a confesiunii romano-catolice, de care se bucură și elevii noștri care provin din minoritatea croată.

E.S. doamna ambasador Marija Kapitanović a salutat deschiderea noastră, a ascultat cu mult interes cele comunicate de Părintele Director reiterând idea importanței educației și a păstrării identității etnice.

Elevii prezenți i-au adresat un cuvânt de întâmpinare și un cântec adecvat Postului Crăciunului: “Visom letec ptice male”, deoarece suntem invitați cu toții să reflectăm asupra noastră, să fim mai buni, generoși, toleranți unii cu alții și măcar puțin să facem loc Fiului Domnului în sufletul nostru, deoarece suntem sub acoperișul celora care au jurat: “credință, ascultare/supunere, sărăcie și castitate”, așa cum a ținut să sublinieze conducerea școlii.

Afmosfera cordială a întrevedererii rămâne o invitație pentru implementarea ideilor și pentru derularea proiectelor culturale, educaționale și de altă natură. (vineri, 13 decembrie 2019)WhatsApp Image 2019-12-13 at 15.13.28

înapoi