Un start promiţător în activităţile extracurriculare ale clasei a V-a A în cadrul programului național „Să știi mai multe, să fii mai bun!”

GerhardinumSăptămâna dedicată programului național „Să știi mai multe, să fii mai bun!” a luat startul cu o misă solemnă dedicată Jubileului liceului nostru, 25 de ani de la reînfiinţare. Bobocii din clasa a V-a pregătiţi festiv atât fizic cât şi sufleteşte au participat la Liturghiacare a marcat evenimentul. Programul festiv a fost o frumoasă surpriză pentru ei, reamintindu-şi versuri şi cântece dragi din clasele primare fiind foarte mândrii că ei acum ocupă loc între cei „mari”. Au fost mândrii că sunt elevii acestei instituţii de prestigiu.

Săptămâna a continuat cu un program realizat în totalitate conform propunerilor elevilor.

Ziua de marţi a fost rezervată alimentaţiei sănătoase şi gătitului. După o scurtă discuţie despre alimente sănătoase, reţete delicioase şi mese festive doamna dirigintă a dat startul concursului de gătit. Cele patru echipe: Sweet Empire, Echipa taie tot, Băieţii cu shaorma şi Sandwich clash, aveau o misiune clară: de a impresiona juriul, format din doamna dirigintă, cu un fel de mâncare home-made sănătos. Datorită faptului că participanţii au avut grijă de a se informa din timp care sunt alimentele neagreate de juriu şi datorită echipei de părinţi sârguincioşi şi dedicaţi, concursul a avut mare succes.

Excursia la Salina Turda a fost un eveniment perfect pentru închegarea şi cunoaşterea colectivului clasei. Sala ecourilor în mina Iosif, unde am ţipat cu toţii: „Gerhardinum”, liftul sau pentru unii multele scări şi uriaşa roată au fost experienţe de neuitat, ocazii bune de a ne învinge frica.

După extenuanta zi de miercuri a urmat o zi dedicată relaxării şi jocului necondiţionat în Parcul Copiilor, unde băieţii au făcut sport şi alergat în voie, fetele şi-au construit căsuţa pisicuţelor şi s-au dat pe role. La întoarcere elevii au ales câte o frunză, din covorul îmbelşugat din parc, pentru panoul clasei.

Ultima zi a adus o nouă premieră: primul concurs de Kendama din şcoala noastră. Toma şi George au venit cu ideea, doamna dirigintă a aprobat şi cu sprijinul unei echipe entuziaste de colegi concursul a avut loc în sala de clasă. Deşi vremea a fost mohorâtă în clasă a fost o atmosferă veselă şi plină de emoţii. Primul campion al liceului la Kendama este Pricopie Mihnea Ştefan din clasa a III-a A. Toţi participanţii au fost premiaţi şi li s-a oferit o diplomă. Clasa poate fi mândră de ceea ce a realizat. Astfel micii organizatori au putut asculta cu inimile deschise ritmurile de muzică de la concertul care a încheiat “săptămâna altfel”.

Bakos Veronica,
profesoară de matematică și fizică

înapoi