Săptămâna: “Să ştii mai mult, să fii mai bun!” – Grupa Piticii

20160421_111847 (Small)In saptamana “Sa stii mai multe, sa fii mai bun” prescolarii grupei mixte romane Piticii au desfasurat diferite activitati frumoase avand ca tema a saptamanii “Copacul”.

Luni: “Plantam un copacel”-activitate practic-gospodareasca-  La aceasta activitate am palantat un copacel in curtea liceului. Acestia au aflat care sunt etapele de plantare a unui copac,  s-au familiarizat cu uneltele folosite pentru plantare,  au udat copacelul si au invatat despre importanta plantarii si ingrijirii copacilor.  Scopul activitatii a fost cultivarea interesului copiilor fata de protejarea mediului inconjurator dar si adoptarea unui comportament eco-civic fata de natura.

Marti: “Maini dibace”- activitate practica-  Aceasta activitate s-a desfasurat in sala de grupa. Prescolarii au confectionat copaci de primavara folosind diferite materiale: betisoare de lemn, floricele din popcorn, paie colorate. Copiii au lucrat foarte frumos si au fost bucurosi de rezultatele obtinute.

Miercuri: “Copacul”- pictura- Activitatea s-a desfasurat in sala de grupa.20160421_113101 (Small) Copiii au pictat copacul din polistiren in cele 4 anotimpuri . Fiecare copil si-a ales anotimpul preferat si astfel s-au format grupele: Primavara (au pictat floricele), Vara (au pictat cirese), Toamna (au pictat frunze in culorile toamnei) si Iarna (au pictat fulgi de zapada). La final fiecare grupa a lipit lucrarea pictata pe copacul din polistiren.Cu totii ne-am bucurat de activitatea desfasurata si in final de lucrarea obtinuta.

Joi: “Vizita la herghelie si parc”- excursie- Cu totii am asteptat cu nerabdare aceasta zi deoarece am plecat in excursie. De dimineata am plecat cu autocarul, iar prima oprire a fost Herghelia Izvin. Aici am facut cunostinta cu caii, manjii si poneii, pe care copiii i-au mangaiat si i-au vazut antrenandu-se. Am aflat multe lucruri despre aceste animale indragite de copii: cum si cu ce sunt hraniti, unde stau acestia si la ce sunt folosititi. Dupa aceea20160422_115313 (Small) am pornit spre Parcul dendrologic Bazosul Nou. Dupa o plimbare placuta prin parc, unde am admirat diferiti copaci, ne-am oprit pentru a lua a mica gustare si pentru a ne juca diferite jocuri alese de copii. Bucurosi de excursia facuta cu totii am fredonat diferite cantecele in drum spre gradinita.

Vineri: “Caruta cu povesti”- teatru si expozitie de lucrari- In aceasta ultima zi din saptamana “Scoala altfel” copiii din toate grupele gradinitei au vizionat in gradinita spectacolul de teatru “Caruta cu povesti”. Au cantat, s-au bucurat si au vizionat cu incantare cele 3 povesti prezentate. Ziua s-a terminat cu o expozitie de lucrari. Am admirat frumoasele lucrari facute de noi dar si de prietenii nostri de la grupa mijlocie in saptamana “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

Educatoarele Burov Monika şi Slovensky Darinka

 

 

înapoi