Săptămâna: „Să fii mai bun, să știi mai multe!” – Grupa „Piticii”

În prima zi a săptămânii Şcoală altfel,  grupa mică-mijlocie “Piticii” împreună cu colegii mai mari din grupa mare, secţia română, au vizitat Biserica Romano-Catolică Piaristă din incinta liceului nostru.  Fiind Săptămâna Mare pentru credincioşii romano-catolici, preşcolarii au învăţat despre semnificaţia relioasă a acestei sărbători. În biserica am fost întâmpinaţi cu bucurie de părintele Kocsik Zoltan, care le-a vorbit copiilor despre Sărbătoarea Învierii şi împreună ne-am rugat şi am învăţat cântecelul “O Isuse, Domnul meu”.

În a doua zi din săptămâna Şcoală altfel, copiii au participat la prezentarea unei poveşti sub formă de teatru de păpuşi, care i-a fascinat prin decorul, personajele, dansul şi muzica prezentate. Aceştia au fost impresionaţi de aventurile prin care a trecut Apolodor şi au îndrăgit personajul şi  lumea din care făcea parte acesta. 

În data de 17.04.2019, a treia zi din programul Şcoala altfel, preşcolarii secţiei române au vizitat Complexul touristic Valea lui Liman. În cadrul acestei iesiri aceştia au desfăşurat activităţi utile şi recreative în mijlocul naturii. Totodată, la întoarcere, am făcut un popas la mănăstirea din Româneşti, unde am avut ocazia să admirăm bazinele cu nuferi şi Izvorul Tămăduirii.

Penultima zi a programului Şcoala altfel a venit cu o experienţă nouă pentru copii, anume plimbarea cu vaporaşul turistic pe râul Bega. Ne-am îmbarcat în vaporaşul “Decebal” unde am fost întâmpinaţi de căpitan şi ajutorul acestuia, care ne-a prezentat  regulile de comportare într-un astfel de mijloc de transport. Pe durata călătoriei am putut observa parcurile de pe malul canalului Bega.

Educatoarele
Velciov Monika și Slovensky Darinka

înapoi