Săptămâma: „Să știi mai multe, să fii mai bun!” – Clasa a VII-a A

Activitățile colectivului clasei a VII-a alături de cadre didactice, cu ocazia ediției 2017 a programului național „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Dimineața zilei de luni, 2 octombrie, a reprezentat primul moment al unei noi săptămâni ce sa anunța plină de activități ocazionate de Jubileul de 25 de ani a Liceului nostru. Elevii clasei a VII-a au participat la Liturghia prilejuită de marcarea evenimentului și oficiata de un sobor de preoți conduși de Excelența Sa Martin Roos, episcop de Timișoara. Elevii au trăit bucuria momentului prin declamarea iubirii față de colegi și a profundului respect față de instituția de educație văzută în totalitatea ei: oameni, clădiri, valori, învățătură.

În cea de-a doua zi, marți, însoțiți de către o echipă restrânsă de cadre didactice am realizat un tur al principalelor structuri arhitectonice, reprezentative pentru stilul Art Nouveau al Timișoarei prebelice. Aceasta era o perioada romantica din viața orașului în care artele și cultura au cunoscut un maxim avânt, perioadă în care are loc și construirea clădirii liceului. Au fost identificate clădiri proiectate de László Székely, același arhitect care a proiectat și clădirea Liceului.

Salina Turda și Cetatea Alba-Iulia au reprezentat obiective turistice, cu importanță economică, culturală și istorică, vizitate de elevii clasei a VII-a, împreuna cu colegii lor mai mici din clasele a V-a si a VI-a in ziua de miercuri.

Ziua de joi a fost dedicată cunoașterii științifice, având loc prezentări și discuții tematice pe domenii de interes, dintre cele mai variate, precum: Geografia, cultura britanică, logica-matematica și joc sportiv.

Săptămâna s-a încheiat cu in cursul zilei de vineri, cu acțiunea culinară “Aniversări în familie” în cadrul căreia elevii au pregătit preparate culinare specifice fiecăreia dintre familii cu ocazia aniversarilor.

Suciu Cosmina, profesoara de matematică și informatică

22217977_511909135827605_937371480_o

înapoi