Olimpiada Națională de Religie în limba română pentru cultele romano-catolic și greco-catolic

În perioada 25-28 aprilie 2017 Liceul Teologic Romano-Catolic „Gerhardinum” a găzduit Olimpiada Națională de Religie. La această competiție organizată de către Ministerul Educației Naționale a României, Inspectoratul Școlar al Județului Timiș, Episcopia Romano-Catolică de Timișoara și Liceul „Gerhardinum” au participat elevi din județele Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Galați, Iași, Maramureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea precum și din București. Președintele Comisiei centrale a Olimpiadei a fost pr. conf. univ. dr. Diósi Dávid, de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie Romano-Catolică,  Departamentul Teologie Pastorală Alba Iulia, iar președintele executiv este prof. Buzatu Daniela Liliana din partea Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

La deschiderea festivă a olimpiadei, care a avut loc marți, 25 aprilie, începând cu orele 18.00, în Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Gheorghe”, participanții respectiv profesorii și preoții însoțitori au fost întâmpinați de către organizatori din Liceul ”Gerhardinum”. Un salut cordial de bun venit a adresat celor prezenți Mons. Dirschl Johann, Vicar general al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, Farkas Imre – viceprimarul orașului, dr. Diósi Dávid – președintele olimpiadei, Romeo Moșoiu – consilier al ministrului în cadrul Ministerului Educației Naționale, prof. Halász Ferenc – inspector școlar general-adjunct din județul Timiș, prof. Buzatu Daniela Liliana – inspector de religie, Adrian Negoiță – consilier personal al președintelui Consiliului Județean Timiș și prof. Iakab Ilona – director al Liceului Gerhardinum.

După susținerea probei scrise a olimpiadei, miercuri elevii prezenți au participat la un pelerinaj la Maria-Radna. În program a mai figurat joi o vizită în centrul orașului Timișoara. O Sfântă Liturghie în rit bizantin a fost celebrată joi, 27 aprilie, cu începere de la orele 15.00, în biserica ”Sfântul Iosif” din Piața 700 (fosta biserică a Călugărilor Mizericordieni). Această a fost urmată de decernarea premiilor. Sfântă Liturghie de încheiere a avut loc vineri, orele 8.30, în biserica Ordinului Piarist din Timișoara. (Sipos Enikö)

18157177_1883482771921356_8066216434229148961_n

înapoi