O experiență de neuitat

Într-o frumoasă zi de toamnă, sâmbătă, 5 octombrie, s-a organizat Pelerinajul clerului, al persoanelor consacrate și al angajaților parohiali la Mănăstirea Maria Radna.

La acest eveniment au participat ca voluntari un grup de 11 elevi de la Liceul Romano-Catolic Gerhardinum din Timișoara, însoțiți de surorile: Izabela și Liliana, din Congregatio Jesu, care își desfășoară misiunea de educație la internatul Liceului.

La mănăstire ne-a găzduit părintele Ioan Cădarean, care cu multă răbdare și iubire, le-a explicat elevilor ce au de făcut și i-a îndrumat cu exemplul.

Elevii, cu mult entuziasm, bunăvoință și deschidere au cooperat la buna desfășurare a pelerinajului.

Vă prezentăm câteva ecouri ale elevilor voluntari:

M-am simțit foarte bine la Mănăstirea Maria Radna. I-am ajutat pe pelerini să-și găsească grupurile în care trebuiau să participe, apoi am ajutat la împachetarea prânzului. Am primit mulțumiri și aplauze de la oameni pentru că i-am ajutat.

Aș mai dori să merg și altădată pentru a-i ajuta pe oameni!”

Fichel Hermina, clasa a IX a A

În acest weekend am mers la Maria Radna, ca voluntar. Am ajutat la împachetarea prânzului pentru pelerini, am aranjat sălile și i-am ajutat pe pelerini să-și gasească grupurile. Printre acestea am avut timp de vizitat biserica, muzeul și mănăstirea, iar părintele ne-a spus istoria lor.

A fost o experiență frumoasă în care am avut parte de muncă dar și de lucruri interesante.”

Havlicec Iana-Antonia, clasa a X-a A

În cele trei zile m-am simțit minunat, am făcut voluntariat cu unii dintre colegii și prietenii mei, i-am ajutat pe pelerini. Cel mai mult mi-a plăcut în biserică, unde am văzut icoana făcătoare de minuni și multe alte lucruri, mi-am pus o dorință. Am și gătit împreună cu surorile, cu părintele și cu ceilalți tineri.

A fost o experiență frumoasă și sper că vor mai fi multe de acest fel.”

Popescu Monalisa, clasa a X-a A

În zilele de 4-6 octombrie am participat ca voluntară la Maria Radna. Pentru mine a fost o experiență spirituală, frumoasă, pe care aș mai repeta-o.

Coteșoveț Ana Maria, clasa a XII-a A

În data de 4-6 octombrie am fost ca voluntară la Maria Radna, unde părintele Ioan Cădărean ne-a primit cu căldură. Am participat la Sfânta Liturghie. Aici am întâlnit niște oameni minunați și cu bun simț.

M-aș întoarce cu mare drag, dacă voi mai avea ocazia, dar nu singură, doarece îmi doresc ca și alți tineri să aibă acestă experiență. Mă rog ca bunul Dumnezeu să ne apere de rele și să ne dea șansa de a merge încă o dată în Casa Domnului și să aflăm cât mai multe lucruri despre Mănăstirea Maria Radna.”

Moiș Mihaela, clasa a XII-a A

Experiența pe care am avut-o la Maria Radna a fost una în care mi-am dat seama că spiritul de colegialitate și buna coordonare a voluntarilor au fost surprinzătoare. Prin această activitate am reușit să ne apropiem ca prieteni cât și de Dumnezeu.”

Ruge David, clasa a XII-a A

înapoi