Micul pieton – Grupa Eperke

Educaţia rutieră ne ajută să cunoaştem regulile şi semnele de circulaţie, cum trebuie să ne comportăm pe stradă şi în mijloacele de transport în comun. Astfel, nu ne vom pune viaţa în pericol. Numărul autovehiculelor a crescut foarte mult în ultimii ani, astfel se impune ca încă de la cele mai fragede vârste copiii să cunoască cele mai elementare reguli de circulaţie pe drumurile publice. Copiilor nu trebuie să le fie frică de stradă. Ei trebuie să conştientizeze că numai adoptând o conduită preventivă, viaţa şi sănătatea nu le vor fi puse în pericol. De asemenea, copiii trebuie să găsească în agentul de circulaţie un prieten care este gata oricând să-i ajute, să le dea sfaturi.

Prin desfăşurarea activităţii extracurriculare de educaţie rutieră, copiii vor cunoaşte semnele de circulaţie, vor învăţa să respecte regulile de circulaţie, să cunoască drepturile şi îndatoririle pe care le au pietonii şi conducătorii de autovehicule, în concluzie vor învăţa să-şi apere viaţa.

Această întâlnire este doar începutul, părinţii şi bunicii trebuie să ofere continuitatea acestei educaţii pe termen lung, pentru ca toţi copiii să fie feriţi de pericole.

Laki Klaudia şi Talpai Enikő, Grupa Eperke

 

înapoi