Gerhardini pentru o zi

28381505_1077150942422392_175401331_nVenind în întâmpinarea dorinței tinerilor gimnaziali din Timiș și județele învecinate, în aceasta luna Liceul Teologic Romano-Catolic “Gerhardinum” a organizat evenimentul intitulat ”Gerhardini pentru o zi” pentru aceștia.

Astfel, vineri 16 februarie elevii din școlile gimnaziale, interesați de activitatea Liceului si de posibilitatea de a studia în cadrul acestuia au avut parte de o vizita a spatiilor educaționale amplasate în Piața Regina Maria nr. 1, observând dotarea modernă a claselor și laboratoarelor, urmată de un tur ghidat al Municipiului, intitulat “Timisoara By Night” în care au avut oportunitatea de a descoperi secrete fascinante din trecutul urbei de pe Bega.

Cazarea participanților s-a făcut în spatiile proprii ale Liceului în regim de tip internat. Cea de-a doua zi, s-a remarcat prin acțiuni diverse și antrenante pentru toți participanții, ce au avut drept obiectiv implicarea celor prezenți în comunitatea liceului nostru. Astfel sub genericul “Insula Cunoașterii” participanții au avut de rezolvat clasicul joc educativ Turnurile din Hanoi folosind machete de lemn, realizate și decorate hand made de către elevii Liceului.

Pentru îmbunătățirea mobilității fizice a participanților cât și pentru creșterea dinamismului intelectual activitatea a continuat printr-un joc de asemenea clasic, dar reinterpretat în maniera moderna sub forma un joc X-si-O cu ștafeta. Deslușirea Mesajului de Prietenie criptat a reprezentat un alt hop pe care participanții au reușit să îl treacă cu brio, lucrând în echipa și în spiritul cooperării și colaborării reciproce. “Service PC” a fost o alta activitate, în care aceștia au trebuit să concureze in vederea asamblării funcționale corecte a componentelor principale dintr-un calculator de tip PC de ultima generație.

O altă activitate a fost rezolvarea unor jocuri logice de tip Suduko în care elevii participanți si-au demonstrat raționamentul de tip logico – matematic. Trecând în registrul tematic al spațiului cosmic elevii au fost provocați la o modelare a sistemului solar.

În încheiere fiecare participant a creat ”Brățara prieteniei” pe care au dăruit-o unui alt participant. Competentele de comunicare în limba română au fost dezvoltate sub forma unui joc educațional de tip “Poveste recursiva” în care participanți pornind de la un atom lingvistic și folosind o serie de reguli de generare au trebuit sa producă o populație de atomi lingvistici ce poarte numele de poveste.

Vezi galeria foto>>

înapoi