Exerciţii spirituale – clasa a XII-a A

O constanta care a dat tactul vietii noastre de elevi in cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic”Gerhardinum” a fost momentul “excercitiilor spirituale”. Desfasurate odata pe an, la inceput simpla denumire ne ducea cu gandul la o asceza intelectuala si fizica care ne punea la indoiala taria de caracter si ne intrebam daca ii vom face fata. Cu toate acestea, mai mult decat multe alte activitati, momentul “excerctiilor” a fost pentru noi un prilej de socializare, de destindere intelectuala si de crestere a increderii in fortele proprii. Cu toate ca ne ocupa un intreg week-end-ul in care am fi putut merge “in oras” sentimentele cu care ne intorceam de acolo erau suficient de puternice incat sa ne para rau ca s-a terminat asa usor si punand-une de cateva ori in situatia de a cere “bis” (sau “supliment”) cu toate ca a trebuit sa intelegem ca si colegii nostri trebuie sa mearga.

Atmosfera calma si destina domina aceste momente placute pe care ne dorim sa le pastram in inimile noastre pentru tot restul vietii.

Poate ca unii dintre noi vom urma cariere complemetare celor pentru care ne-am pregatit in ultimii patru ani, dar asa cum angazatii marilor companii multinationale – si in ultimul timp chiar si cei ai celor mai mici – obisnuiesc sa meraga la actiuni numite in mod americanizat “team-building” noi spunem, ca acesta a fost team-buildingu-l nostru !!!

Clasa a XII-a A

înapoi