Despre vizita la Centrul Asociației Memorialului Revoluției

În data de 02.10.2014 ,noi, elevii clasei a XI-a A, împreună cu domnul profesor Balla Tamas am vizitat “Centrul de Cercetare, Documentare și Informare Publică despre Revoluția din 1989”.

În curtea clădirii se observă o bucată din zidul Berlinului, pe o parte este un desen făcut din graffiti, iar pe cealaltă parte nu se află desenat nimic; acest monument vrea sa facă referire la căderea comunismului.

De asemenea , în interiorul clădirii , erau expuse intr-o sală monumente în miniatură, care se găsesc în diferite părți ale orașului :, “Omul țintă” , “Omagiul studențiilor’’ , “Clopotul” , “Deschidere” , “Eroica”, “Evoluție”, etc. De altfel, am putut vedea și colecții de presă unde s-a scris despre perioada revoluției. Au mai fost și săli de expoziție dedicate revoluției, cu piese de artă , dar și cu obiecte din vremea aceea.

Totodată, cel mai impresionant a fost filmulețul revoluției, unde se relata de la cine a început revoluția , cum a decurs si cum s-a sfârșit. La finalul vizitei am intrat in capela Eroilor , unde am adus un ultim omagiu celor uciși de către sistemul communist.

Mi-a plăcut foarte mult la muzeu și le recomand și celorlalți să îl viziteze măcar o data pe an!

 

Ienciu Grațiana, clasa a XI-a A

 

înapoi