De ce am ales o şcoală catolică?

În primul rând pentru că educaţia religioasă contribuie la cunoaşterea propriei identităţi, făcând posibilă armonizarea cu ceilalţi, fiind un factor de echilibru într-o societate în care moralitatea nu mai este pe primul loc, într-o societate unde primează banii, nonvaloarea, violenţa şi egoismul.

Prestaţia pedagogică şi climatul religios au fost factorii decisivi care m-au determinat să-mi îndrum copiii spre această instituţie de învățământ, care acoperă, atunci când este nevoie, gravele carenţe ale sistemului actual de învăţământ în ceea ce priveşte achiziţionarea informaţiilor şi pulsul educaţional, care adesea pun la îndoială valoarea persoanei umane.

În al doilea rând, pentru că, după trei luni de la începerea noului an şcolar pot spune că, metodele clasice tradiţionale sunt îmbinate armonios cu metodele moderne, conversaţia, demonstraţia, exerciţiul, pun în acţiune nu doar memoria, ci şi imaginaţia şi gândirea copiilor noştri. Aici, atât profesorii, cât şi învăţătorii cunosc foarte bine nivelul intelectual al copiilor, fiind preocupaţi în permanenţă de a găsi cele mai potrivite modalităţi de a-i ajuta să asimileze ceea ce li se predă. Se folosesc materiale demonstrative care suscită interesul şi atenţia elevilor, ca de exemplu: filme, proiecţii video, şi nu, în ultimul rând, jocul, care este un important mijloc de formare a emoţiilor şi sentimentelor social – moral, care oferă motivaţii interioare pozitive.

În cadrul orelor de religie se folosesc ca mijloc de predare parabolele, exemple vii, care-i fac pe micuţii noştri să înţeleagă diferenţa dintre bine şi rău.

Şi nu în ultimul rând, pot afirma, că mi-a plăcut locaţia, pentru că şcoala e amplasată în centrul Timişoarei, programul de studiu desfăşurându-se numai dimineaţa, când capacitatea de asimilare a informaţiei la copil este la cote maxime, fapt care se reflectă în rezultatele şcolare, care pot să afirm că sunt la nivelul aşteptărilor mele, ajungând la concluzia că, aceste rezultate sunt rodul aplicării corecte a metodelor de predare.

Aici sunt liniştită că regulile de comportament în jurul cărora trebuie să-şi construiască viaţa copiii noştri vor fi foarte bine implementate şi vor duce la o creştere morală şi educaţională, aşa cum îmi doresc, fiind rodul competenţei, experienţei şi implicării unei echipe de dascăli în adevăratul sens al cuvântului. Şi pe această cale ţin să vă mulţumesc din suflet că existaţi şi demonstraţi cu rezultate munca depusă.

 

Cristina Mezei
părinte unei eleve din clasa a I-a


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/gerhard/public_html/frontend/themes/gerhardinum/page.php on line 50

Știri

Hotărârea Consiliului de Administrație din data de 8 noiembrie 2020

16 noiembrie, 2020

Hotărârea Consiliului de Administrație din data de 8 noiembrie 2020

Se aprobă prelungirea scenariului roșu până la data de 8 decembrie 2020 Documentul se descarcă de...

 
Hotărârea Consiliului de administrație nr. 36 din 23 octombrie 2020

28 octombrie, 2020

Hotărârea Consiliului de administrație nr. 36 din 23 octombrie 2020

Aplicarea scenariului roșu pentru perioada 26 octombrie – 8 noiembrie 2020 Documentul se descarcă...

 
Mackó-tanoda tevékenységei a Gerhardinumban

16 iulie, 2020

Mackó-tanoda tevékenységei a Gerhardinumban

A Mackó-tanoda kreativ tevékenységei belopták magukat a temesvári magyar családok szivébe. Kreativ...