De ce am ales o şcoală catolică?

În primul rând pentru că educaţia religioasă contribuie la cunoaşterea propriei identităţi, făcând posibilă armonizarea cu ceilalţi, fiind un factor de echilibru într-o societate în care moralitatea nu mai este pe primul loc, într-o societate unde primează banii, nonvaloarea, violenţa şi egoismul.

Prestaţia pedagogică şi climatul religios au fost factorii decisivi care m-au determinat să-mi îndrum copiii spre această instituţie de învățământ, care acoperă, atunci când este nevoie, gravele carenţe ale sistemului actual de învăţământ în ceea ce priveşte achiziţionarea informaţiilor şi pulsul educaţional, care adesea pun la îndoială valoarea persoanei umane.

În al doilea rând, pentru că, după trei luni de la începerea noului an şcolar pot spune că, metodele clasice tradiţionale sunt îmbinate armonios cu metodele moderne, conversaţia, demonstraţia, exerciţiul, pun în acţiune nu doar memoria, ci şi imaginaţia şi gândirea copiilor noştri. Aici, atât profesorii, cât şi învăţătorii cunosc foarte bine nivelul intelectual al copiilor, fiind preocupaţi în permanenţă de a găsi cele mai potrivite modalităţi de a-i ajuta să asimileze ceea ce li se predă. Se folosesc materiale demonstrative care suscită interesul şi atenţia elevilor, ca de exemplu: filme, proiecţii video, şi nu, în ultimul rând, jocul, care este un important mijloc de formare a emoţiilor şi sentimentelor social – moral, care oferă motivaţii interioare pozitive.

În cadrul orelor de religie se folosesc ca mijloc de predare parabolele, exemple vii, care-i fac pe micuţii noştri să înţeleagă diferenţa dintre bine şi rău.

Şi nu în ultimul rând, pot afirma, că mi-a plăcut locaţia, pentru că şcoala e amplasată în centrul Timişoarei, programul de studiu desfăşurându-se numai dimineaţa, când capacitatea de asimilare a informaţiei la copil este la cote maxime, fapt care se reflectă în rezultatele şcolare, care pot să afirm că sunt la nivelul aşteptărilor mele, ajungând la concluzia că, aceste rezultate sunt rodul aplicării corecte a metodelor de predare.

Aici sunt liniştită că regulile de comportament în jurul cărora trebuie să-şi construiască viaţa copiii noştri vor fi foarte bine implementate şi vor duce la o creştere morală şi educaţională, aşa cum îmi doresc, fiind rodul competenţei, experienţei şi implicării unei echipe de dascăli în adevăratul sens al cuvântului. Şi pe această cale ţin să vă mulţumesc din suflet că existaţi şi demonstraţi cu rezultate munca depusă.

 

Cristina Mezei
părinte unei eleve din clasa a I-a


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/gerhard/public_html/frontend/themes/gerhardinum/page.php on line 44

Știri

27 martie, 2021

Întâlnire cu învățătoarea clasei pregătitoare din anul școlar 2021-2022

Întânirea cu învățătoarea clasei pregătitoare va avea loc pe platforma Zoom în data de 29 martie...

 

26 martie, 2021

Beiratkozás az előkészitő osztályba

Az előkészítő osztályba való beiratkozás március 29 – április 28. között történik.További...

 

Înscriere la clasa pregătitoare 2021

Înscrierile la clasa pregătitoare 2021 încep pe 29 martie și au loc până pe 28 aprilie 2021. Mai...