De ce Liceul Gerhardinum…?

La sfârşitul clasei a VIII-a ca în majoritatea familiilor, şi în familia noastră, s-a pus problema alegerii celui mai potrivit liceu pentru copilul nostru. Am fost convinşi, că anii de liceu sunt definitorii în formarea personalităţii unui tânăr.

Ne-am întrebat, cum ar trebui să fie contextul educativ care ar putea oferi tot ceea ce are nevoie un adolescent între 15-19 ani, care sunt acele valori ale căror identificare, însuşire, formare ar putea fi vitale pentru el şi care, apoi, îl vor influenţa în viitor.

Ca dascăl, cunosc foarte bine realitatea din şcoli şi zi de zi sunt martora diferitelor probleme cu care se confruntă elevii, văd cât de greu găsesc ei calea către o formă de viaţă împlinită. Cel mai regretabil este, că cei mai mulţi dintre ei nu sunt capabili să descopere acele valori care le-ar putea canaliza viaţa în direcţia cea mai bună. Nu îi este dat fiecărui copil să aibă lângă el o persoană care   să-l poată conduce spre o viaţă orientată spre valori autentice, să prezinte aspectele cele mai frumoase ale vieţii. Din păcate, de cele mai multe ori, nimeni nu observă frământările lor, nu este nimeni care să le dea un sfat atunci când ei simt că se află la marginea prăpastiei şi nu ştiu pe unde şi cum să găsească scăparea, sau când cred că nimeni nu-i poate înţelege. În asemenea situaţii critice,    simţindu-se singuri şi abandonaţi, de cele mai multe ori, recurg la soluţii care li se oferă pe moment, fără să se gândească la consecinţe.

Cunoscând toate acestea, n-a fost greu să luăm o decizie. Am fost convinşi şi Liceul Gerhardinum va asigura dezvoltarea armonioasă a fiului nostru, oferind pe lângă un învăţământ de calitate şi o educaţie spirituală adecvată. În luarea acestei decizii ne-a ajutat şi faptul că, timp de doi ani, am fost profesoară de fizică la acest liceu, ceea ce, trebuie să recunosc azi, a fost o adevărată onoare pentru mine. În perioada aceea, am avut ocazia să cunosc corpul profesoral al liceului şi să mă conving că, pe lângă predarea disciplinelor de studiu, cu multă pricepere şi cu o pregătire foarte bună, cu înţelegerea şi iubirea pe care o manifestă faţă de elevi, aceşti dascăli asigură educaţia spirituală a elevilor bazându-se pe valorile morale promovate de Biserică şi religie. Dotarea materială a liceului, laboratoarele, biblioteca, sala festivă, internatul, cantina, toate împreună completează cu succes munca profesorilor, asigurând un standard de înaltă calitate întregului proces educaţional desfăşurat aici.

Acum, spre finele clasei a XII-a, privind înapoi la anii petrecuţi la această şcoală de către fiul nostru, suntem din ce în ce mai convinşi că, la vremea potrivită, am luat decizia cea mai bună pentru el. La Gerhardinum a primit tot ceea ce l-a ajutat, ca, pe lângă cunoştinţele însuşite a avut şansa să-şi descopere adevăratul său potenţial, a putut să se cunoască pe sine, să aibă încredere în propriile capacităţi şi să recunoască valorile fundamentale pe care va putea să-şi construiască viaţa de adult.

Spiritul Liceului Gerhardinum este hotărâtor. El va dăinui, lăsându-şi amprenta asupra personalităţii fiul nostru, şi astfel, el va putea spune toată viaţa cu mândrie că a avut şansa să fie elevul acestui liceu.

Cu ocazia acestui Jubileu vrem să ne arătăm recunoştinţa pentru tot ceea ce a oferit copiilor noştri Liceului Gerhardinum în aceşti 20 de ani, dorind totodată ca şi în viitor, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, să rămână pentru încă multe generaţii piatră de temelie.

Prof. Katalin Mihancea
părinte unui elev din clasa a XII-a A


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/gerhard/public_html/frontend/themes/gerhardinum/page.php on line 44

Știri

27 martie, 2021

Întâlnire cu învățătoarea clasei pregătitoare din anul școlar 2021-2022

Întânirea cu învățătoarea clasei pregătitoare va avea loc pe platforma Zoom în data de 29 martie...

 

26 martie, 2021

Beiratkozás az előkészitő osztályba

Az előkészítő osztályba való beiratkozás március 29 – április 28. között történik.További...

 

Înscriere la clasa pregătitoare 2021

Înscrierile la clasa pregătitoare 2021 încep pe 29 martie și au loc până pe 28 aprilie 2021. Mai...