Activităţile grupului „Fluturaşilor-Pillangó” în Săptămâna „Să ştii mai mult, să fii mai bun!”

Luni: Copacul grupei, plantarea florilor

Tema acestei săptămâni în cadrul instituției noastre este Copacul. În prima zi din această săptămână am confecționat  copacul  grupei și am  plantat flori. Confecționarea copacului a avut loc în sala de grupă. Pe șablonul deja realizat copii au ștampilat cu palma frunzele copacului, iar cu dopuri am pictat florile. După realizarea acestei activități, am plantat flori și semințe în curtea grădiniței. Cu aceste flori am decorat intrarea de la grădiniță. Copii au dus acasă ghivecele cu semințe.

Marţi: Vizită la Grădina Zoologică

Cea de-a doua zi din săptămâna altfel am plecat în vizită la Grădina Zoologică. Împreună cu părinţii şi copii am cutreierat grădina, am observat animalele şi am făcut poze. Această drumeţie ne-a adus momente de relaxare, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Grădina zoologică este situată pe marginea pădurii, copii au avut ocazia să exploreze frumuseţiile naturii. La sfârşit ne-am întors la grădiniţă.

Miercuri: Copacul meu

În această zi am continuat activităţile în sala de grupă. Copii şi-au confecţionat propriul copac. Prima dată au decupat coroana copacului, apoi au lipit flori de diferite culori pe ele. Au continuat cu trunchiul. Trunchiul a fost pictat, apoi am făcut două teişuri pentru a aşeza coroana copacului. La final au lipit pe copac propria poză.

Joi: Excursie cu trenul- Buziaş

Joi dimineaţa ne-am adunat în Gara de Nord. De aici am pornit cu trenul către Buziaş. În oraş am vizitat Grădina Bănăţeană şi ”Aeroportul”. Mai întâi am luat micul dejun apoi ne-am jucat împreună. Am făcut o plimbare prin parc şi am luat apă de la izvor. Şi  la întoarcere am călătorit cu trenul, fapt care le-a plăcut foarte mult copiilor.

Vineri: Micii cofetari şi teatru de păpuşi

În ultima zi de săptămână am pregătit prăjitură de biscuite. Am amestecat necesarele (biscuite măcinat, cacao, zahăr pudră, esenţă de vanilie, lapte, nucă de cocos), iar din aluat copii au format mingiuţe.  Mingiuţele  au fost presate cu nucă de cocos, iar la final le-am mâncat împreună. Programul zilei a continuat cu teatrul de păpuşi. Copii au vizionat povestea ”Căruţa cu poveşti”. La finalul zilei  am recapitulat evenimentele săptămânii, iar copii şi-au ales momentele favorite.

Köntös Kinga şi Nagy Iréne, educatoare

IMG_1288IMG_1105DSCN1391DSCN1239

 

 

înapoi