Új vezetőség a Diáktanács élén

A 2016-2107-es tanév kezdetén új diáktanács vezetőséget választottak a Gerhardinum diákjai. A diáktanács elnöke Iakab Orsolya Erzsébet X. B és az alelnöke Maria Sandra X. A osztályos tanuló lett. A titkári tisztségben Draxel Gabriel XI. A osztályos diák maradt.

A következőkben szeretnénk közölni az elnök és az alelnök bemutatkozó beszédét:

Iakab Orsolya Erzsébet -Elnöki beszéd

Tisztelt tanárok, kedves diákok!

Ebben a beszédben leendő elnökként szeretnék bemutatkozni, mivel iskolatársakként már ismerjük egymást.

Első sorban be szeretném mutatni és meg szeretném köszönni a kampányfőnökömnek, Chicheș  Dragannak, mindazért, amit értem tett. Meg szeretném köszönni azoknak is, akik bíznak bennem, hogy egy olyan elnök lehetek, aki méltó állásához.

Izgulok, de egyben megtiszteltetésnek is érzem, hogy ma előttetek állhatok és az ötleteimről beszélhetek.el szeretném mondani röviden, hogy miért jelentkeztem:

Első sorban fel szeretném hívni a figyelmet iskolánk multikulturalitására. Véleményem szerint egy büszkeség, de egyben egy ajándék is. Mint akármely ajándék, felelősséget is jelent. Adósak vagyunk mindannyian úgy anyanyelvünket, mint népünk szokásait megtartani. Igyekezni fogok mindenkinek megadni az esélyt a megmutatkozásra és egyben a többiek megismerésére is.

Második sorban hiszem, hogy a játék is egy fontos szerepet kellene kapjon  az életünkbe. Tavaly, a csapatommal együtt igyekeztem minél több lehetőséget biztosítani arra, hogy játszatok és hogy jól érezzétek magatokat. Sajnos, a csapatom nagy része elballag az idén, ezért ki kell egészíteni. Úgy érzem, hogy ez a feladat rám hárul. Szeretnék vezetőként e csapathoz tartozni, mivel van tapasztalatom a tavalyi csapatnak köszönhetően. Úgy érzem, a hagyatékukat át kell venni.

Szerintem, a diáktanácsban a barátság kellene a fő alapkövet képezze, mivel egy nélkülözhetetlen érték, ezért igyekezni fogok barátságos hangulatot teremteni nemcsak a tanácsban, hanem az iskolában is.

Hogy megerősítsem, amit fennebb is mondtam, egy pár ötletet szeretnék elétek tárni: első sorbn egy multikulturális játékot szeretnék szervezni, mely keretén belül minden nemzetiség esélyt kapjon arra, hogy megmutatkozzon. Emellett szeretném, ha tematikus napokra is sor kerülne és persze a „Gerhardinum Kupa”-ra és a „játékdélután”-ra.

Megígérem, hogy ha ti bizalmat adtok, én emlékekkel fogom viszonozni. Kérlek, sose felejtsétek el, hogy a közös siker felé csak egy út vezet, mégpedig: mindenkinek az energiáját, tehetségét és egész személyét egy közös célba fektetni.

Köszönöm a figyelmet!

Maria Sandra-alelnöki beszéd

„Ha a gyerekek barátságban élnek, megtanulják, hogy kellemes a világon élni.”

Tisztelt igazgatónő, tisztelt spirituális atya, tisztelt tanárok és diákok. Ma alelnökjelöltként állok önök előtt.

Ez az iskola a mi otthonunk a következő négy évre. Ezek lehet, hogy életünk legszebb évei, melyek során olyan élményekben lesz részünk, melyek felejthetetlen emlékekké fognak alakulni. Ezek az évek során fogjuk licista éveink megpróbáltatásain is átesni. Ezek az évek készítenek fel minket a továbbtanulásra, az életre, és mondhatom, hogy körvonalazzák a személyiségünket. Igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, hogy mindannyiunk számára szebbé tegyem őket.

Azzal, hogy jelöltetem magamat, seretném bátorítani a kedvező légkör kialakulását  annak érdekében, hogy mindenki elérje személyes céljait, bíztatva az osztályok közötti együttműködést. Tudom milyen egy csoportokra szakadt iskolában tanulni, amely rosszindulattal van tele, rangokra van osztva, ezért fő célom a barátságok fejlesztése.

Olyan tevékenységeket fogok javasolni, melyek egyrészt elősegítik a diákok közti kommunikációt, elfogadást, barátságot és a jó hangulatot, másrészt pedig segítenek az önismeretben, illetve a másik ember megismerésében is. Ahogyan Dorothy Law Nolte egyik híres idézete mondja: ”Ha a gyerekek barátságban élnek, megtanulják, hogy a világon élni kellemes.”

Többek között hangsúlyt szeretnék fektetni az iskola  értékeire és veletek együtt újakat alkotni.

Nem tudok hosszabb szüneteket vagy vakációkat ígérni, viszont azt igen, hogy a diáktanács alalnökeként mindig mellettetek fogok állni, meghallgatva gondolataitokat és kívánságaitokat, melyeket továbbítani fogok az iskola vezetőségének. Kiállva értetek annak érdekében, hogy a lehető legjobban képviseljem érdekeiteket.

Meg szeretném köszönni társaimnak, Iakab Orsolya partneremnek és Duma Brankonak, a diáktanács elnökének mindazért, amit értem tettek.

Ezeket elmondva, mindenkinek egy termékeny iskolaévet kívánok, mely az elért célokban bővelkedjen!

Köszönöm, hogy meghallgattak!

Orsi (Small) Sandra (Small)

 

vissza