Tudj többet! Légy jobb! Kreatív hét a Gerhardinumban

Az április 1-5 közötti hetet iskolánk is a kreativitásnak, az ötletes tanulásnak szentelte. Líceumunk több tanára érdekes tevékenységeket varázsolt elő a diákok számára.

A legtöbb embert megmozgató program a Vajda Attila matematikatanár és a IX. B osztályfőnöke által megszervezett és gondosan előkészített Gerhardinum-kupa bizonyult. A feladatok között szerepeltek a jétékos általános műveltséget célzó feladatok és sporttevékenységek. Pataky Ernő történelem szakos tanár bemutatta a régi temesvári vár és belváros történetét. Zsombori Orsolya biológiatanárnővel mikroszkóp segítségével megfigyelték a különböző növények felépítését, valamint vízminőségi vizsgálatot végeztek el. Jánosi Tímea német tanárnővel plakátokat készítettek a diákok. Ardelean Adela angoltanárnő a fülbevalókészítés fortélyaiba vezette be a fiatalokat. Ezenkívül Nüszl Erzsébet rajztanárnő népi motívumokat festett a diákokkal. Erdei Ibolya zenetanárnő a népdalok világába vezette be a hallgatókat.

Ezen a héten meglátogatott minket Tarzicia nővér szervezésében testvériskolánk, a székelyudvarhelyi Tamári Áron Gimnázium X. E teológiai osztálya. A két iskola diákjai közösen megtekintették a nagyszentmiklósi Nákó-kastélyt, Bartók Béla múzeumot, valamint a csanádi római katolikus templomban Szent Gellért első püspökünk, iskolánk névadójának kőszarkofágját.

A hét alkalmat nyújtott mindenkinek a jétékos tanulásra, valamint értékeink megismerésére.

 

Kocsik Zoltán
spirituális

vissza