Rákóczis diákok találkozója Szovátán

Iskolánk nem rég csatlakozott a Rákóczi Szövetséghez, amelynek aktiv tagjai szeretnénk lenni.
Ennek köszönhetően örömmel tettünk eleget a meghívásnak és utaztunk el Szovátára, a Rákóczi Szövetség Vezetőképzőjére az elmúlt hétvégén. Iskolánkat Balázs-Fülöp István és Sinka Edina IX-es diákok valamint Filipas Antónia és Pál Margit X-es diákok képviselték. Nem tudott velünk jönni a Rákóczi vezetőtanár, Györgydeák Éva, ezért Balla Tamás tanár úrral utaztunk, aki két bartókos diákot is hozott, akikkel nagyon öszzebarátkoztunk.
A helyszínre busszal jutottunk el, ahol a Teleki Oktatási Központban már vártak ránk. Bejelentkezés után, már kezdődtek is az előadások. Az ezt követő két napban előadásokon vettünk részt, amelyek az értékeinkről és a magyarságtudatunkról szóltak. Ezen kivül táncházban voltunk, valamint városnézésre is elvittek. Nagyon jól éreztük magunkat, barátságot kötöttünk és ismerkedtünk. Erre az adott alkalmat, hogy az esték hosszúak és mozgalmasak voltak!
Függetlenül a nagyon megterhelt programtól, vasárnap felkeltünk reggel hatkor és elindultunk egy kis reggeli túrára, hátha összefutunk a szovátai macival. A medve szerencsésen elkerült minket, talán ennek és az autóbusznak köszönhetően haza érkeztünk.
Igy, visszatekinte, örülünk, hogy elmehettünk, hiszen sok magyar fiatalt ismertünk meg és az előadások is érdekesek voltak. Szeretnénk megköszönni az iskola támogatását is!

Filipaş Antónia és Sinka Edina

IMG_0456 (Small)IMG_0499 (Small)

vissza