Nyilt nap a Gerhardinumban

Kedves gyerekek!

Kedves szülők és nagyszülők!

A Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum szeretettel vár minden iskolába készülő gyermeket szüleivel együtt egy délutáni kreatív iskolai tanóra utáni tevékenységre. Ennek a találkozónak az időpontja 2018. február 27-én, 15.00-17.30 óra.

A délutáni tevékenységek  programja a következő:

  • 15-16 óra – gyermekek és szülők részvétele a jellegzetes délutáni (after school) tevékenységeken
  • 16-16.30 óra – beszélgetés az iskola választás, érettség és a kétnyelvűség kérdéséről
  • 16.30-17.30 óra – találkozás a Rákóczi szövetség képviselőivel, ajándékcsomagok átvétele

Miért szervezzük ezt a találkozót?

Ezen programok által betekinthetnek a gyermekek a német vagy az angol nyelvi kompetenciák fejlesztésébe, a logikai gondolkodást serkentő sakk rejtelmeibe, a szépérzéket finomító rajzkör tevékenységeibe, a zenei inteligenciát fejlesztő individuális orgona tanfolyamának menetébe. A találkozó alkalmat ad a szülőknek arra, hogy az iskola választása előtt felmerülő kérdésekre választ találjanak.

Az iskola oktatási és nevelési ajánlatának megismerése mellett, a szülőknek és a nagyszülőknek alkalma van résztvenni egy kerekasztal beszélgetésen, amelyen átgondolnánk a magyar nyelv ismeretének előnyeit és a magyar-román kétnyelvűség kihívásait és értékeit.

Ezen a napon látogatnák meg iskolánkat a Rákóczi szövetség képviselői, akik ez alkalommal tolmálcsolják a magyar társadalomnak a kitartásra és a megmaradásra ösztönző bátorító üzenetét.

Szeretettel várunk a találkozóra olyan szülőket is, akik még nem döntötték el, hogy ősztől magyar vagy román tannyelvű iskolába íratják gyermeküket.

 

vissza