Miért választottam egy katolikus iskolát?

Mert a vallásos oktatás hozzájárul a saját identitásunk megismeréséhez. A vallás a  jelenlegi társadalomban egy olyan tényező, amely harmonikusan  egyensúlyozni tudja az értékvesztő társadalmat, ahol a pénz, az értéktelenség, az erőszak és az önzés dominál.

A beíratkozáskor döntő tényező volt az oktatási teljesítmény és a vallási légkör, mert úgy gondolom, hogy ezek pótolják szükség esetén a jelenlegi oktatási rendszer hiányosságait, amelyben gyakran megkérdőjelezik az emberi értékeket.

Három hónapi tanítás után el tudom mondani, hogy a hagyományos klasszikus módszereket harmonikusan kombinálják a modern módszerekkel, beszélgetéssel, bemutatóval, gyakorlatokkal, példákkal, nem csak a memóriát fejlesztik, hanem a képzeletet és a kreatívitást. Itt a tanárok jól ismerik a gyerekek értelmi és érzelmi színtjét s megtalálják a legjobb módszereket, amelyekkel elősegítik a tanulást, az asszimilálást. Modern szemléltető eszközöket használnak érdekes bemutatókkal, amelyekkel felkeltik a gyermekek  figyelmét, érdeklődését s nem utolsó sorban az ismeretek átadásában sokat használják a játékos tanulást, ezzel egy olyan belső érzelmekben gazdag klímát sikerül teremteniük az iskolában, amelyben a gyermekek jól érzik magukat, lelkesen végzik el a kiosztott tanulási feladatokat, kellemesnek és érdekesnek fogják fel a teendőket.

A vallásórán használt példázatok segítségével a kis gyermekek megértik, hogy mi a jó és a rossz, megkülönböztetik a jót a rossztól.

Végül, de nem utolsó sorban azt mondhatom, hogy tetszett az iskola elhelyezése, Temesvár központjában, a tanítás csak délelőtt zajlik, amikor az információ asszimilációja  csúcspontján van a gyermekeknél és ez tükröződik aztán az iskolai eredményeikben. A tanítási módszerek helyes alkalmazása tükrözödnek a tanulási eredményekben, eleget tesznek elvárásaimnak s meg vagyok nagyon elégedve.

Itt nyugodt vagyok, hogy gyerekeink elsajátítják azokat a  viselkedési szabályokat és erkölcsi     normákat, amelyek köré építeniük kell életüket, egy tapasztalt és hozzáértő pedagógusok csapatának köszönhetően. Ezért szívből szeretnén megköszönni ez úton is, hogy léteznek és kemény munka eredményeivel bizonyítanak!

Mezei Cristina
egy I. osztályos tanuló édesanyja

Hírek

Betekinthettünk a drogfogyasztás veszélyeibe

október 13, 2019

Betekinthettünk a drogfogyasztás veszélyeibe

Október 4-én a Gerhardinum diákjai Szegeden megtekintették a Köztes Átmenetek – drog című...

 
Tanévnyitó 2019

szeptember 8, 2019

Tanévnyitó 2019

2019. szeptember 9-én veszi kezdetét a 2019-2020-as iskolai év. Gondoskodó szeretettünkkel és imádságainkkal...

 
Mátyás király mesetébor Kalodván

június 28, 2019

Mátyás király mesetébor Kalodván

A Temesvári Piaristák Templomi Közössége meghívására a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai...

 
 

Eseménynaptár

« Máj 2019 »
KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2