Meglátogatott minket a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium

Június 11-14 között a Gerhardinum vendége volt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium XI. E osztálya. Deák Zsuzsánna osztályfőnök vezetésével tizenkilenc diák látogatta meg testvérosztályát, a katolikus líceum XI. B tanulóit. A hétvége alkalmat adott megismerni Temesvár és Arad megye nevezetességeit.

Röviddel a csütörtöki érkezés után a vendéglátók Vajda Attila osztályfőnök szervezésével ismerkedési játékon vettek részt, amelyre kitünő alkalmat adott a temesvári Marienheim katolikus ifjúsági ház. Másnap a vendégek közös szentmisén vettek részt az iskola diákjaival, majd ezt követte a temesvári Nyugati, valamint a Műszaki Egyetemen való látogatás. Többen a székelyudvarhelyi diákok közül Temesváron szeretnék folytatni egyetemi tanulmányaikat. A délután folyamán kreatív játékok segítségével ismerték meg a város nevezetességeit.

Szombaton került sor a környék megtekintésére. A vendégekkel közösen meglátogattuk a magyar történelemhez és a vidék vallásosságához kapcsolódó emlékhelyeket. A kirándulás alkalmat nyújtott megnézni a solymosi várat, a máriaradnai bazilikát és ferences kolostort, a világosi Bohus kastélyt, valamint az aradi Szabadságszobrot és Vesztőhelyet.

Az udvarhelyi testvérosztály látogatása vasárnap a temesvári Szent György székesegyházban megtartott szentmisével zárult. A közös hétvége alkalmat adott a szekelyudvarhelyiek és a temesváriak közti barátság elmélyítésére, a beszélgetésre és a tábortűznél való a közös nótázásra. Október elejére a gerhardisták hivatalosak az udvarhelyi iskolába.

Ft. Kocsik Zoltán, spirituális

vissza