Mackó tanoda

Tisztelt szülők és nagyszülők!

Rövidesen megkezdődnek a beíratkozások az óvodába. A Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum keretén belül működő óvoda a 2016-2017-es tanévben is várja a magyar anyanyelvű gyermekeket. A családnak mérlegelésnél mérvadó szempont egy olyan iskola megválasztása, amely gyermekünk lelkében elhinti a katolikus hit és vallásos élet, valamint az anyanyelv magvait.

Több családban felmerül a kérdés, hogy a gyermek jövőjét és későbbi érvényesülését tekintve, nem lenne-e jobb és hasznosabb, ha pár évesen már ország nyelvén tanulna. Nem! Ha anyanyelvünkön tanulunk, az nem jelent érvényesüléstől való megfosztottságot. A kicsi gyermek az óvodában tanulja meg az anyanyelvét a legszebben. Megismeri a magyar mese és énekvilágot. Az ember az anyanyelvén fejezi ki legszebben és legszabadabban magát. Az állam nyelvét később meg fogja tanulni és helyesen fogja használni. Igaz, több munkával és szorgalommal, de megéri. Gyermekünk a magyar óvodában, valamint a román városi közegben kétnyelvű és kétkultúrájú felnőtté cseperedik, ugyanakkor megőrzi nemzeti identitását is. A magyar nyelv tökéletes ismerete a román mellett nem hátrány, hanem előny.

A Gerhardinum Líceum meghívja Önöket, 2016. április 23-án 10-12 óra között az iskola épületében megrendezendő „Mackó tanoda kreatív foglalkozásaira”, amelynek témája “Készítsünk valami szépet anyák napjára!”

Ebben tanévben 2016. május 21-én még lesz egy foglalkozás „Gyermekkorom gyümölcsöskertje” címmel.

vissza