Liechtensteini táborozás

Köszönetünket fejezzük ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat temesvári szervezetének és a Liechtensteini Vöröskeresztnek, hisz nekik köszönhetjük, hogy 2019. május 6 – 23 között, iskolánk 8 kisdiákja, 2 pedagógus kíséretében, csodálatos napokat tölthetett a lichtensteini Schaan városában levő Kinderheim Gamander gyermeküdültető központban.

A mesébe illő táj, a friss levegő, a madárcsicsergés és a természet harmóniája legelejétől a biztonság érzését erősítette bennünk. Házigazdáink melegsége, kedvessége, nyitottsága segített minden résztvevőnek, hogy Otthon érezze magát az első perctől. Ajándékként éltük meg e napokat. Diákjaink örvendhettek a központ gazdag és változatos felszerelésének. Mikor sütött a nap a hinta, csúszda, mászóka, libikóka, jumping-stick, tollasütő, ping-pong asztal vidám, felszabadult „átszótársra” lelt. A gyermekek víg kacagása betöltötte az udvart. De nem szomorkodtunk, mikor esett az eső sem, hisz a játszószobák, festőszobák, társasjátékok változatos időtöltésre adtak lehetőséget.

Tanulás mellett volt időnk kirándulni, játékosan ismerkedni az erdei séták alkalmával a biológiával, zeneművészettel, a fizika törvényeivel. Megtanultunk figyelni és vigyázni környezetünkre. Utazásaink a közeli városokba, Svájcba, a Rajna partjára vagy látogatásunk a múzeumba élő földrajz és történelem órák voltak számunkra. Sétáink, sportóráink a plankeni egyedi sportteremben és a fővárosi úszómedencében töltött órák megerősítették meggyőződésünket, hogy a sport az egészséges és vidám élet nélkülözhetetlen eleme. Őfelsége Sophie hercegnő látogatása példa volt számunkra, hogy nem a pompa, ékszerek, drága autók, hanem ez egyszerűség, kedvesség, egymás elfogadása, tisztelete és feltétel nélküli szeretete tesz csillogóvá egy embert.

E hetek alkalmat biztosítottak kis csapatunk kialakulására, megtanultuk tisztelni és betartani a szabályokat, gyakoroltuk az egymásrafigyelést, önzetlen segítségnyújtást, megtanultuk kifejezni örömeinket, a nehézségeinket leküzdeni (hisz nem volt könnyű távol lenni a családtól), örülni a mindennapoknak és hálásnak lenni mindenért, amiben részünk volt – csodás táj, mosolygós emberek, finom ételek, meglepetések, tanórák, játékok.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik az ügyintézésben részt vettek, zökkenőmentes utazásunkat és táborozásunkat elősegítették.

Iskolánk diákjait Gál Anna Mária tanítónő és Makkai Tünde pszichológus kísérték el a hosszú útra.

Temesvár, 2019. július 3-án

A diákok és kísérő pedagógusok nevében,
Iakab Ilona igazgatónő

vissza