Karácsonyi ünnepség a Gerhardinumban

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén december 19-én került sor a Gerhardinum licista diákjainak karácsonyi ünnepségére. A szervező XI.A és XI.B osztály Suciu Cosmina és Mihalca Márta osztályfőnökök irányítása alatt a szépen és izlésesen feldíszített Aula magnában várták az ünnepsére meghívott vendégeket. A meghívottak között jelen volt főpásztorunk, Nm. és Ft. Roos Márton temesvári megyéspüspök, egyházmegyénk több lelkipásztora és Kiss Ferenc tanfelügyelő. Ezenkívül előadásunkat megtisztelték figyelmükkel a szülők, nagyszülők, testvérek és iskolánk egykori diákjai.
Az ünnepséget a XI. B osztály advent műsora nyitotta meg, majd ezt követték az iskolakórus karácsonyi énekei, melyet Dumitresc Emil temesvár-gyárvárosi kántor vezetett. Minden résztvevő szívében egy gyertyafényt gyújtott meg a IX. B osztály műsora, amely arra kereste a választ, hogy mit jelent a ma emberének karácsony ünnepe. A diákok Györgydeák Éva magyartanárnő és osztályfőnök vezetése alatt készítették elő műsorukat. Ez után két XII.A osztályos diák szavalata következett, amelyet Jánosi Tímea némettanárnő és osztályfőnök készített elő a tanulókkal. Lovasz Karin romántanárnő vezetésével a IX. A osztály szép, hangulatos versei és énekei lopták be a nézők szívébe a karácsony örömét. A kilencedikesek román, horvát, bolgár, cseh és magyar karácsonyi énekeket szólaltattak meg, evvel is jelezve a Bánság katolikusságának sokszínűségét. Ezután Muha Giovanna CJ nővér mutatott be a X. A osztály diákjaival egy karácsonyi jelenetet, amely azt igyekezett szemléltetni, hogyan viszonyul a mai fogyasztói társadalom a karácsony mély üzenetéhez. A X. A osztály néhány diákja Mihalic Iolanda CJ nővér vezetésével héber táncot mutattak be. Ezt követte a XI. A osztály pásztorjátéka.
A karácsonyi ünnepség Jakab Ilona igazgatónő szavaival és köszönetnyilvánításával fejeződött be. Köszönet illeti mindazon diákokat és tanárokat, akik vállalták az idei karácsonyi ünnepség megszervezését.

Kocsik Zoltán
spirituális

vissza