Iskolai évnyitó a Gerhardinum Római Katolikus Líceumban

Szeptember 16-án, hétfőn kora reggel ismét gyermekzsivaj töltötte meg az egykori piarista főgimnázium tágas folyosóit: becsengettek, elkezdődött az új tanév.

A hagyomány szellemében a Gerhardinum Katolikus Líceum növendékei és tanári testülete az ünnepélyes tanévnyitót idén is két helyen tartotta: az iskola székhelyén, majd pedig a székesegyházban, ahol a Veni Sancte szentmisét msgr. Dirschl Johann általános helynök mutatta be több egyházmegyés lelkipásztor jelenlétében.

Az iskolai évnyitón Jakab Ilona tanárnő, a Gerhardinum Líceum igazgatója a tanintézet és a szülők közötti szorosabb kapcsolat és együttműködés kialakításának fontosságát emelte ki.

A székesegyházban msgr. Dirschl Johann általános helynök és ft. Kocsik Zoltán spirituális üdvözölte az új iskolai év küszöbén a növendékeket és nevelőiket, mindannyiuknak sok sikert és eredményes munkát kívántak.

A Gerhardinum Líceum növendékeinek létszáma a 2013/2014-es iskolai évben ismét növekedett, a már meglévő osztályok mellett ugyanis indult román tannyelvű előkészítő osztály, magyar és román tannyelvű kilencedik osztály, valamint magyar és román óvodai csoport.

Sipos Enikő, Nyugati Jelen

vissza