Gólyahír Program a Gerhardinumban

2017 májusábag__lyahir_2n a Rákóczi Szövetség új programot indított, a Gólyahír programot. A program lényege, hogy minden olyan újszülött gyermek, aki magyarul (is) beszélő családban születik, megkapja a Szövetség Első Könyvem című kötetét, mely a magyar közösségek újszülöttjeit és családjukat szólítja meg.

E kiadvány a családra, az újszülöttre és a magyar kultúrára vonatkozóan tartalmaz fejezeteket. Temes megyébe is eljutottak a könyvek és ezt a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum, a Mackó Tanoda kreatív foglalkozásai keretén belül ünnepélyesen adták át. A temesvári újszülöttek családját Jakab Ilona igazgató köszöntötte, majd Popa Otilia, Csorba Piroska: Mesélj rólam című verset szavalta el.


TOVÁBBRA IS VÁRJUK, keressük azokat a családokat, akiknek 2018-ban gyermekük született, hogy meghívhassuk őket és átadhassuk az Első könyvem ajándékkönyvet. Kérjük, segítsenek, hogy minél több családhoz eljussunk. Ha ismernek magyar vagy nyelvileg vegyes családokat, ahol gyerekek születtek az idén, jelezzék itt: Tel. :+4(0)256-201986;0256200635, vagy 0722985200. Köszönjük!

vissza