FELVÉTELI A IX. OSZTÁLYBA – RÓMAI KATOLIKUS TEOLÓGIA SZAK

I. Első szakasz

1. Beíratkozás a felvételi vizsgára

A beíratkozás a 2020. június 2-5 közötti időszakban történik 9-15 óra között a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum székhelyén. A római katolikus teológiai szakra azok a diákok íratkozhatnak be, akiknek az V-VIII. osztályos évi magaviseleti átlaga nem volt kisebb, mint 9 (kilences). A felvételi vizsgára jelentkező diákoknak alkalmuk van intézményünkbe elektronikusan is beíratkozni. Iskolánk e-mail címe: gerhardinum@yahoo.com.

2. A beíratkozáshoz a következő iratok szükségesek:

a. beíratkozási lap;

b. születési bizonyítvány – másolat;

c. igazolás a családi orvostól – eredeti példány;

d. nyilatkozat, amelyben a beíratkozandó diák és szülei elfogadják az iskola belső szabályzatát;

e. keresztelési igazolvány – másolat;

f. plébánosi ajánlás;

g. az általános iskola által kiállított igazolás, amelyben feltüntetik minden évre lebontva az V-VIII. osztályos magaviseleti és hittan átlagot

h. személyes elérhetőség: e-mail cím, whatsapp, facebook, telefonszám

3. Felvételi vizsga  

A teológiai szakra történő felvételi megmérettetés egy szóbeli és egy hittanismeretek bizonyító vizsgát tartalmaz:

a. A szóbeli vizsga értékelése elfogadott/elutasított minősítéssel történik. A szóbeli vizsgára 2020. június 9-én 9.00-16.00 óra között kerül sor. A felvételi eredmények iránt 2020. június 12-én személyesen vagy telefonon a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum titkárságán lehet érdeklődni.

b. A hittanismereteket felmérő szakasz jegyadással történik. Az értékelés kétizedes, kerekítés nélküli számítással szerzett jeggyel történik, amelyet az V-VIII. osztály vallás tantárgy átlaga tesz ki. Ez a jegy nem lehet kisebb, mint 7 (hetes).

4. Beíratkozás a líceumba (a felvételi vizsga és az országos felmérő eredményei alapján)

A beíratkozás befejezéséhez a 2020. június 29-július 3 időszakban az iskola titkárságán a következő iratok benyújtása szükséges:

a. Líceumi beíratkozási lap (fișa de înscriere la liceu) – V-VIII. osztályos átlag és az országos felmérőn szerzett jegyek megadásával

b. Az V-VIII. osztályos tantárgyak átlagát tartalmazó bizonyítvány (foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a cu calculul mediei generale)

II. Második felvételi szakasz

A beíratkozás időpontja 2020. július 27. A szóbeli vizsgára 2020. július 29-én személyesen a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum székhelyén vagy online térben kerül sor. Az eredmények közlése 2020. július 29-én történik.

Nyilatkozat, amelyben a beíratkozandó diák és szülei elfogadják az iskola belső szabályzatát – declaratii

A Gerhardinum belső szabályzata – ROF_Gerhardinum

 

 

vissza