Biztató kezdet

29342582_1964671480450235_7679158619077607424_oFebruár 16-án került megrendezésre az idei Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei szakasza. Az idei év különleges volt, legalábbis számomra, mivel esélyt kaptak a nem matematika-informatika osztályban tanuló diákok is a bizonyításra.

Szerintem a tételek, bár egységesek voltak, nem voltak nehezek. Ebben a versenyben az volt a jó, hogy nem annyira a tudást, mint a logikus gondolkodást részesítette előnyben a feladatok által.

Úgy láttam, mindenki felkészülve jött versenyezni, a többiek, akár mi is, hetekkel előtte elkezdtek készülni. Szerintem a matematika egy olyan tantárgy, amit nem lehet „nem tudni” vagy „nem érteni”. Ezt a tantárgyat csak „nem akarni” lehet ahhoz, hogy ne hozzon valamiféleképpen sikerélményt.

Én örülök, hogy a humán osztályok is egyenlő esélyekkel indulhattak ezen a versenyen a több matematikát tanuló társaikkal szemben. Köszönöm Bakos Veronika tanárnőnek, hogy egy jó kimenetelve bízva, beíratott, bíztatott és felkészített. A IX. osztály nevében pedig meg szeretném köszönni Babuskov Melinda tanárnőnek kitartását, türelmét és a hasznos tanácsokat.

A matematikaverseny eredményei munkánk hasznosságát bizonyítják: Stier Bence, IX. osztály és Iakab Orsolya, XI. osztály, I. hely; Lőrincz Zita, XI. osztály, II. hely.

 

 

Iakab Orsolya, XI. osztály

vissza