Betekinthettünk a drogfogyasztás veszélyeibe

Október 4-én a Gerhardinum diákjai Szegeden megtekintették a Köztes Átmenetek – drog című interaktív, multimediális kiállítást.  A mintegy másfél óra lehetőséget teremtett képzett szakemberek vezetésével körbejárni a drog probléma tematikáját a kezdetektől a szenvedélybetegségig. Az alábbiakban a résztvevők hozzászólásait olvashatják.

Árva Ingrid vagyok, XII. osztályos végzős diák. Számomra érdekes szemszögből lett a téma megközelítve és bemutatva. Egy videófelvétel mutatta be azokat a fiatalokat, akik drogfüggők lettek. Elmesélték, hogy ők miért szoktak rá a drogokra. A bemutatóterem is érdekesen volt berendezve. Meglepő volt továbbra az is, hogy a kísérő tanárok nem vehettek részt ezen a programon. A szervezők szándéka ezzel az volt, hogy ezáltal nyíltan tudjunk beszélgetni a témáról és merjünk bátran kérdezni.

Kállai Regina vagyok. A X. osztályba járok. Nekem tetszett az egész program menete. Jó volt, hogy mindenki megtudott nyílni. A drogon kívül más is szóba került, ami a fiatalok körében függőséget okozhat.

Imre Eszter vagyok a X. B-ből. Nekem nagyon tetszett ez a szegedi kiállítás. Szerintem nagyon érdekes és fontos témát mutattak be nekünk a szervezők. Tetszett, hogy a tárlatvezető, aki körbe vezetett minket, olyan közvetlen és barátságos volt velünk. Ezáltal mi is meg tudtunk neki nyílni. Érdekesek voltak a termek és azok üzenetei is. Bátran el tudtunk mondani a mi gondjainkat is.

Péter Emánuel a nevem, a IX. B osztályból. Október 4-én én is részt vettem Szegeden a drogprevenciós kiállításon. Nagyon tanulságos volt, mert a kiállítást bemutató személyek elmondták nekünk, hogy mennyire káros és veszélyes a drogfogyasztás. Én személyesen időpazarlásnak és pénzkidobásnak tartom, ha valaki cigarettázik. A tárlat felnyitotta a szemem a veszélyekre. Azt is megértettem, hogy miért történik ez meg a legtöbb esetben.

Túri Mátyás István a nevem a IX.B-ből. Nekem a kiállításon a szobák berendezése tetszett. Szinte alig fejeztük be az egyik témakört, már jött is rá a másik. A két vetítéses tárlat bemutatta nekünk, miként hatnak a drogok az életünkre. Nekem nagyon tanulságos és emlékezetes marad a kiállítás.

A véleményeket összegyűjtötte Kállai Regina XI. B osztályos tanuló

vissza