A mi passiójátékunk

Húsvét ünnepének közeledtével iskolánkból útnak indult egy nagy csapat. Igaz, minden évben mások voltak a főszereplők, de a cél ugyanaz maradt. És mégis mi? Belopni minden ember szívébe a Jézus által hirdetett misztériunot. Hisz Ő volt, aki a te bűneidért is – igen, kedves Olvasó – a te bűneidért is szenvedett a kereszten. Minden bűn és gonosz szándék, mint egy-egy keserű verejték folyt végig a Messiás agyongyötört, fáradt arcán.

Ezt a szenvedést mutatták be a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum tehetséges diákjai. Az első helyszín, ahol szíveket dobogtattak meg, Pécska volt. Mindenki tárt karokkal várt minket és a hívek meghatott légkörben figyelték a passiójáték üzenetét. A következő állomás Kisiratos volt, ahol ismét nyitott szívekre találtak a szenvedéstörténetet előadó diákok. A harmadik helyszín Majláthfalva volt. Odaérve kedves lelkek vettek körül minket. Ezt követően Simonyifalvára látogattunk el. Utolsónak Virágvasárnapján a piarista templomban adtuk elő színdarabunkat. Tanáraink és diáktársaink büszkén tekintették meg a szentmise keretén belül bemutatott előadásunkat.

Minden megjárt út, mindig újabb tanulnivalót tartogatott számunkra. Új tapasztalatok, új barátok, a nézők újabb könnyei tették emlékezetessé a passiójáték-turné napjait. Mindehol jelen voltak az új gondolatok és az igazi hit felélesztése a hívek lelkében. Minden emberben megmozgatott ez az előadás valamit. Ott bent mindenki érezte, hogy az ő bűneit is hordozta Jézus a kereszten. Volt még egy fontos szerepe a passiójátéknak. Igazi közösséget formált belőlünk. Nem csak a hangunk olvadt össze az éneklés alatt, hanem a szívünk is.

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki támogatta a passiójáték létrejöttét, különösen a plébániáknak, amelyek befogadtak hétköznapjaikba.

 

Zöld Tímea (X. B osztály) és Sinka Edina (IX. B osztály)

 

 

vissza