A magyar kultúra napja

Kultúra

avagy Cool-Túra

Egynek lenni a sokszínű kultúrában… szolgált mottóul a magyar kultúra napján tartott rendhagyó magyaróráknak, amelyeken minden diák egy általa érdekesnek tartott hungarikumról számolt be osztálytársainak. Volt aki a szaloncukorról, más a gulyásról, a túrós csuszáról, a halászléről de volt olyan is, aki a pálinkáról tartott rövid bemutatót. Másoknak a Rubik-kocka, a gyufa vagy a gomb keltette fel az érdeklődését a magyar találmányok sorából. Többen egy-egy magyar alkotó versét hozták, néhányan beszéltek a néptáncról, a népdalról és a népmeséről. Kiemelkedő magyar személyiségek is gazdagították a sort; többen beszéltek Petőfi Sándorról, Ady Endréről, József Attiláról és más neves magyar gyökerű emberről.

A himnuszunk születésnapján tartott rendhagyó óráknak nem az információátadás volt a legfőbb céljuk, hanem az, hogy a diákok megosszák egymással azon bensőséges tapasztalataikat, melyek őket a magyar kultúrához kapcsolják.

A múlt évi sajátos kultúratérkép megalkotása után, egy modern kultúra meghatározással hozakodtunk elő, melynek a lényege a Cool-túra formára vezet minket. Ennek megfelelően, a fiatal generáció számára a magyar kultúra egy járható életutat, áthagyományozott értékeket és szemüveget ad az életünkhöz.

kultura3 kultura4 kultura2 kultura1

vissza