A kommunizmus emlékhelyei

Tortenelmi verseny

Meglepetéssel, de nagy örömmel értesültünk tegnap az igazgatónőtől, hogy egy országos versenyen elsők lettünk!

Persze, dolgoztunk, hiszen azért iratkoztunk mi be, de azért váratlanul ért az első helyezés! Balla Tamás tanár úr irányítása alatt részt vettünk egy kommunizmusról szóló versenyen, amely terepmunkát és képzelő erőt igényelt!

Kihasználtuk iskolánk egyik legerősebb pontját, a multikulturalitást és készítettünk egy 100 oldalas turisztikai kézikönyvet hat nyelven, amelyben bemutattuk szöveggel és fényképpel a központban lévő kommunista emlékhelyeket. Többségük az 1989-es eseménnyel voltak kapcsolatosak, de voltak az 1956-os eseményekkel vagy a Bărăgani deportálásokról is fényképek, információk!

A kis csapatunk (Chiches Dragan, Draxel Gabriel, Druga Victor és Farcas Levente) jól összedolgozott és a 41 beküldött dolgozatból elnyerte az első helyet!

Örültünk maga a sikernek is, hiszen győzni mindig jó, de örültünk a fődíjnak is, hiszen április 18-22 között egy jutalomtáborban veszünk részt Râmnicu Săraton.

Besegítettek más diákok is, hiszen a borítót Sós Timothy szerkesztette, míg fényképezni elkísért Dragos Valentin is.

Ugyanakkor hálások vagyunk, hogy a tanárok is segítőkészek és megértőek voltak, hiszen volt amikor órák alatt kellett szerkeszteni, fordítani! Köszönjük szépen mindenkinek!

vissza