2018-2019 -es tanév / Óvoda

2018-2019-es tanév

Kicsi / Középső csoport (román nyelvű)

Velciov Monika-Ecaterina / Slovensky Darinka

 

Kicsi / Középső csoport (magyar nyelvű)

Filipas Gabriella / Köntös Kinga Andrea 

 

Nagy csoport (román nyelvű)

Popescu Valentina Corina / Savi Noela

 

Nagy csoport (magyar nyelvű)

Ognean Imola Enikő /  Farkas Julia

 

 

Köntös Kinga

Marosújváron, Fehér megyében születtem. 2012-ben végeztem a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Pszichológia és Neveléstudomány Karán, Pedagógia szakon. Hat éve, hogy Temesvárra költöztem, és óvónőként dolgozom.
Úgy érzem, hogy megfelelő pályát választottam, hiszen öröm gyerekekkel foglalkozni. A nevelés középpontjában ay óvodás gyerek testi és lelki szükségleteinek kielégítése áll. Szem előtt tartom az egészséges életmód kialakítását, az érzelmi nevelés és a szocializáció biztosítását, valamint az anyanyelvi-, értelmi fejlesztés és nevelés megvalósítását.

Ognean Imola
Marosávárhelyről származom, és hét éve élek Temesváron. Tanulmányaimat a marosvásárhelyi “Mihai Eminescu” Pedagógiai Líceumban, valamint a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar, Pszichológia szakán végeztem.
A jó és hatékony nevelés mindenekelőtt gyermekközpontú. Olyan kőzeg, amelyben a gyermek játszva tanul. A szabad, és a nevelő által, pedagógiai tapintattal irányított játék közben fedezi fela gyermek közvetlen környezetét, így szerez tapasztalatokat és fejleszti képességeit.

Farkas Júlia
Nagyenyeden születtem, Fehér megyében. Gyermekkoromat szülőfalumban Magyarlapádon töltöttem. 2005-2009 között a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium diákja voltam óvónő és tanítóképző szakon. 2009-2012 között a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettüdományi Karánank a hallgatója voltam román nyelv és irodalom, illetve magyar nyelv és irodalom szakon.
Óvónőként úgy vélem, hogy a pedagógusi munka sikeres volta legnagyobb mértékben a pedagógus személyiségétől és sokszínűségétől függ. Mindenekelőtt kommunikációra és szeretetre van szükség.

 

 


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/gerhard/public_html/frontend/themes/gerhardinum/page.php on line 50

Hírek

Hotărârea Consiliului de Administrație din data de 8 noiembrie 2020

november 16, 2020

Hotărârea Consiliului de Administrație din data de 8 noiembrie 2020

Se aprobă prelungirea scenariului roșu până la data de 8 decembrie 2020 Documentul se descarcă de...

 
Hotărârea Consiliului de administrație nr. 36 din 23 octombrie 2020

október 28, 2020

Hotărârea Consiliului de administrație nr. 36 din 23 octombrie 2020

Aplicarea scenariului roșu pentru perioada 26 octombrie – 8 noiembrie 2020 Documentul se descarcă...

 
Mackó-tanoda tevékenységei a Gerhardinumban

július 16, 2020

Mackó-tanoda tevékenységei a Gerhardinumban

A Mackó-tanoda kreativ tevékenységei belopták magukat a temesvári magyar családok szivébe. Kreativ...